Onze school

Onze school

Laptopproject

Aan de start van je schoolcarrière bij TSM koop je een laptop aan via de school. Zo heb je altijd een laptop ter beschikking, ook thuis. 

Hoe zit het in elkaar? 

 • De school biedt een zeer degelijk toestel aan dat door middel van een huur-koopsysteem na 3 jaar jouw eigendom wordt.
 • De school zorgt ervoor dat alle software up-to-date is
 • De school voorziet onderhoud en hulp.
 • De aankoop en afbetaling van je laptop gebeuren via onze webshop.
 • Er zijn verschillende mogelijkheden om de laptop af te betalen.

De laptop is verplicht voor alle leerlingen van het eerste tot het zesde jaar.

Met dit project willen we sterk inzetten op je digitale toekomst: het is een grote troef om later digitaal geletterd op de arbeidsmarkt of in een vervolgopleiding te starten.

*We volgen de DIGISPRONG ontwikkelingen van de Vlaamse overheid en zullen ons laptopproject hierop verder verfijnen en afstemmen.

Je betaalt bij aankoop 645 euro. Hierdoor ben je eigenaar van de laptop.
In de jaren 2022, 2023, 2024 en 2025 krijg je de Digisprongkorting terugbetaald in schijven van 120 euro wanneer je op het einde van dat schooljaar nog leerling van TSM bent. In totaal krijg je dus 480 euro terug. Dat betekent dat je netto 165 euro betaald hebt voor een laptop van 645 euro.

Als school ambiëren wij digitale geletterdheid voor álle leerlingen. Daarvoor is er continue beschikbaarheid van internet en ICT nodig. Door hier samen op in te zetten, leer je informatie opzoeken, kritisch beoordelen, uitwisselen en presenteren. Je leert plannen en organiseren via de digitale agenda van Smartschool en kan je resultaten online op de voet opvolgen. Gevolg: meer en sneller leren, met meer plezier én een gevoel van succes!

De school is door het huur-koopsysteem eigenaar van de laptop. Zo kan de school de software op het toestel zetten en herstellingen uitvoeren indien nodig. Na drie jaar wordt de ouder/leerling eigenaar.

Neen. Het is belangrijk dat iedereen met hetzelfde toestel werkt. Onze school investeert in de digitale toekomst van álle leerlingen door laptops aan aantrekkelijke voorwaarden aan te bieden.

Onze ICT-dienst zoekt een oplossing. In tussentijd krijg je een vervangtoestel ter beschikking. Draag zorg voor zowel je eigen materiaal als dat van medeleerlingen. Gebruik de beschermhoes die je bij aankoop van je laptop krijgt en berg hem op in je locker wanneer nodig. We werken aan veiligheid en preventie op elk gebied. Als een laptop verdwijnt of verwisseld wordt zijn we in staat deze te traceren. In de huurprijs zit ook de ondersteuning, nl. vier jaar hardware-garantie en vier jaar garantie op de batterij.

Breng je laptop binnen bij ICT. Je huurcontract zal stoppen of je koopt de laptop over.

Voor het schooljaar (2021-2022) stelden we onderstaande configuratie samen: een sterk en ondersteunend systeem dat voldoet aan de hoge eisen die onze leerlingen stellen.

 • HP Probook 445 G8
 • AMD Ryzen 5 5600U processor
 • 8GB RAM (uitbreidbaar tot 16GB)
 • 14 inch Full HD scherm (1920×1080), incl. sleeve voor transport (merk Case Logic)
 • 256GB SSD schijf
 • incl. Windows 10 Education licentie

De registratie en betaling van de laptop verloopt volledig via de webshop. Je kan opteren voor het basismodel met 8GB RAM of voor een geheugenuitbreiding naar 16GB.

Je kan meteen de volledige som betalen of de afbetaling spreiden over 1, 2 of 3 jaar.  Als je de afbetaling spreidt, ontvang je tot 4 keer per jaar een factuur per post, samen met de andere schoolrekeningen. Er dient dan een contract tussen de ouders en de school opgemaakt te worden.

Je kan zelf contact opnemen met de desbetreffende leverancier. Zij kunnen herstellingen aan de hardware uitvoeren en komen hiervoor zelfs tot bij je thuis. Hieronder vind je de contactgegevens:

 • Laptops aangekocht tijdens schooljaar 2018-2019 (Lenovo Thinkpad L380): Signpost  015 70 19 75
 • Laptops aangekocht tijdens schooljaar 2017-2018 (Dell Lattitude 3380): Comcon  052 30 50 53
 • Laptops aangekocht tijdens schooljaar 2016-2017 (Lenovo Thinkpad 13): Signpost  015 70 19 75
 • Laptops aangekocht tijdens schooljaar 2015-2016 (HP Probook 430 G2): Signpost  015 70 19 75

In de meeste gevallen kan je de laptop gebruiken tot het vierde jaar, afhankelijk van je richting. Bij de overgang naar het vijfde jaar koop je, indien nodig, een nieuwe laptop of kies je voor een geheugenuitbreiding. Zoniet, kan je uiteraard blijven werken met je huidige TSM-laptop.

Smartschool

Via onderstaande filmpjes kan je info over het aanmelden op Smartschool raadplegen in verschillende talen.

Geverifieerd door MonsterInsights