Campus Merode – Duaal Leren Mechelen

Werkgever

Info voor de werkgever

De leerling zet de eerste stap naar werk, ondersteund door onze trajectbegeleiding (vakleerkracht en trajectbegeleider).
Campus Merode stelt de contracten op in samenspraak met de werkgever. De tewerkstelling sluit aan bij de opleiding van de jongere.

Naast de twee schooldagen werkt de leerling drie dagen per week met een minimum van 20 uren en een maximum van 24 uren. Als werkgever ga je een engagement aan om de jongere te begeleiden en op te leiden. Je sluit een arbeidsongevallenverzekering af en sluit je aan bij de sociale zekerheid. Er wordt steeds een Dimona aangifte gedaan.

Sinds enige tijd zijn de mogelijke contracten:

  • Overeenkomst alternerende opleiding (OAO)
  • Stagecontract

Overeenkomst alternerende opleiding (OAO)

Deze overeenkomst wordt gebruikt voor opleidingen van 20 uur of meer en waar er alternering is op de werkplek. De leerling krijgt een leervergoeding afhankelijk van de competenties, de vooropleiding en ervaring van de leerling.

Stageovereenkomst

De leerling kan werken met een kort stagecontract. De bedoeling van dit stagecontract is om de werkgever en de leerling te laten kennismaken met de werkvloer en de opleiding. Deze stage is van korte duur en zal na een afgesproken periode eventueel overgaan in een OAO. Tijdens deze stageperiode kan het bedrijf in samenwerking met de trajectbegeleiding van de school de noodzakelijke aanvragen voor de erkenning van het bedrijf in orde brengen. Er is geen leervergoeding.

Voor algemene info of info rond de soorten contracten kan je steeds terecht bij Elza Cole of Hilde Jacobs:  

  • [email protected]| 015/646 967
    opleidingen: bouw, lassen en carrosserie, schilderen
  • [email protected] | 015/646 969
    opleidingen: magazijnmedewerker, bestuurder interne transportmiddelen, logistiek, administratief medewerker en winkelbediende, onthaal organisatie en sales

Meer informatie?

Geverifieerd door MonsterInsights