2de & 3de graad secundair onderwijs

Schakeljaar

Schakeljaar Hoger Onderwijs

Scholengemeenschap VORM (Katholieke Scholen Regio Mechelen) kondigt gezamenlijk en uniek project aan: een schakeljaar voor het hoger onderwijs!

Op 1 september 2020 startte de scholengemeenschap met een studierichting die naar invulling en aanpak uniekis voor de Regio Mechelen. Het 7de leerjaar gericht op doorstroom hoger onderwijs is een schakeljaar (tussen secundair en hoger onderwijs) dat ervoor zorgt dat leerlingen uit arbeidsmarktgerichte opleidingen opleidingen van gelijk welke specialisatie optimaal worden voorbereid op hogere studies aan de hogeschool. 

Alle leerlingen uit een 6de of 7de jaar finaliteit arbeidsmarkt die graag verder willen studeren in het hoger onderwijs en hiervoor hun algemene kennis nog willen bijspijkeren, krijgen tijdens dit schakeljaar een ruim pakket theoretische basisvorming, om zich zo voor te bereiden op verder studeren. Het 7de leerjaar gericht op doorstroom hoger onderwijs  is een andere, bijkomende route naar het hoger onderwijs.

Wie het schakeljaar succesvol beëindigt behaalt een diploma secundair onderwijs dat rechtstreeks toegang geeft tot een professionele bachelor hoger onderwijs. Voor wie al een diploma secundair onderwijs heeft kan het schakeljaar een goede manier zijn om met meer zelfvertrouwen de stap naar het hoger onderwijs te zetten. 

Inschrijven voor dit schakeljaar kan via deze link.

Geverifieerd door MonsterInsights