2de & 3de graad secundair onderwijs

Schakeljaar

Schakeljaar Hoger Onderwijs

Scholengemeenschap VORM (Katholieke Scholen Regio Mechelen) kondigt gezamenlijk en uniek project aan: een schakeljaar voor het hoger onderwijs!

Op 1 september 2020 startte de scholengemeenschap met een studierichting die naar invulling en aanpak uniek zal zijn voor de Regio Mechelen. Vanaf september 2020 organiseert ze een 7de naamloos leerjaar als een schakeljaar naar het hoger onderwijs. Dit schakeljaar (tussen secundair en hoger onderwijs) zorgt ervoor dat leerlingen uit beroepsvoorbereidende opleidingen (BSO) van gelijk welke specialisatie optimaal worden voorbereid op hogere studies aan de hogeschool. 

Alle leerlingen uit 6 en 7 BSO die graag willen verder studeren in het hoger onderwijs en hiervoor hun algemene kennis nog willen bijspijkeren, krijgen tijdens dit schakeljaar een ruim pakket theoretische basisvorming, om zich zo voor te bereiden op verder studeren. Het 7de naamloos leerjaar is een andere, bijkomende route naar het hoger onderwijs.

Wie het schakeljaar succesvol beëindigt behaalt een diploma secundair onderwijs dat rechtstreeks toegang geeft tot een professionele bachelor hoger onderwijs. Voor wie al een diploma secundair onderwijs heeft kan het schakeljaar een goede manier zijn om met meer zelfvertrouwen de stap naar het hoger onderwijs te zetten. 

Ursulinen Mechelen, Sint-Norbertusinstituut Duffel en Technische Scholen Mechelen organiseren dit 7de schakeljaar samen. Administratief ben je een leerling van TSM. Inschrijven voor dit schakeljaar kan via deze link.

Geverifieerd door MonsterInsights