2de & 3de graad secundair onderwijs

Info & inschrijvingen

Se-n-Se

Se-n-Se is de afkorting voor Secundair-na-Secundair. Deze opleidingen vervangen de vroegere zevende specialisatiejaren technisch secundair onderwijs (TSO) en kunstsecundair onderwijs (KSO). Om te starten in een Se-n-Se richting, heb je een diploma secundair onderwijs nodig om toegelaten te worden.

1 jaar

Als je een korte, modulaire opleiding van één jaar wil volgen om je te specialiseren, om een sterke start te nemen op de arbeidsmarkt of omdat je goed voorbereid wilt
zijn op een opleiding in het hoger onderwijs, dan is Se-n-Se een verstandige keuze. Op slechts één schooljaar leer je de knepen van het vak.

Projecten en praktische toepassingen krijgen, net als stage, veel aandacht. Er is veel ruimte voor een individuele aanpak en de ontplooiing van de eigen talenten.

In geen enkele andere opleidingsvorm word je op zo’n korte tijd, zonder in te boeten aan niveau, klaargestoomd voor de beroepspraktijk!

Toekomst

Se-n-Se opleidingen zijn sterk gericht op de arbeidsmarkt: als je het certificaat van een Se-n-Se opleiding behaalt, ben je klaar om het beroepsleven in te duiken.
De stage is er niet enkel om te proeven van de bedrijfspraktijk. Goede stagiairs krijgen regelmatig een contract aangeboden door hun stagebedrijf. Een mogelijkheid die in deze onzekere tijden mooi meegenomen is.

Verder studeren in het hoger onderwijs is ook een mogelijkheid. De ervaring die je binnen je Se-n-Se-jaar opdeed, betekent vaak een stevige voorsprong aan de hogeschool, waardoor je slaagkansen sterk toenemen.

Richtingen

TSM biedt twee Se-n-Se richtingen aan: Integrale veiligheid en Toegepaste autotechnieken.

Geverifieerd door MonsterInsights